Высший форум IBF

13.05.2000, 18:37

В Киеве состоялся международный конгресс одной из самых авторитетных федераций профессионального бокса - IBF. (укр.)

У Києві відбувся міжнародний конгрес однієї з найавторитетніших у світі федерацій професійного боксу - IBF. Подібний триденний боксерський форум проводився в нашій країні вперше, його організацію було довірено Асоціації професійних видів єдиноборств України (президент - Микола Азаров).

Засідання конгресу, що проходили в "Українському домі", проводив генеральний європейський директор IBF італієць Бенедетто Монтелла, який зазначив у короткій розмові з кореспондентом ДІНАУ, що Україна поступово приєднується до когорти європейських країн, де профі-бокс дістав найвищого розвитку. Вже нині у нашій країні є чимало майстрів, здатних невдовзі стати справжніми професіоналами.

Усі відповіді на запитання, які нас цікавили, змогли отримати в дні конгресу й українські арбітри. Спеціальний семінар провів для них голова суддівської колегії IBF Стів Смогер. Відбулася також прес-конференція у приміщенні Державної податкової адміністрації України, під час якої віце-президент Асоціації професійних видів єдиноборств, керівник податкової міліції України, генерал-лейтенант Віктор Жвалюк висловив упевненість у тому, що під егідою IBF у нас зростатиме справжня боксерська еліта.

А кульмінацією київського конгресу став турнір з професійного боксу в клубі "Золотий пояс". Учасники і гості форуму побачили "український боксерський товар" в дії. Компанію нашим майстрам склали також представники Росії, Білорусі й Молдови. Усього було проведено десять боїв. Найважливіший з них, природно, було залишено на фінал. Вихованець заслуженого тренера Євразії Олександра Ліхтера Володимир Боровський (Вінниця-Київ) у поєдинку за Інтерконтинентальний титул переміг Сергія Григор'єва з Білорусі і зайняв верхній рядок у рейтингу IBF у ваговій категорії 66,6 кг. Юрій Щербак. Инф. газеты "Урядовий кур'єр"

Читайте також