Цена Реброва

17.05.2000, 17:49

Форвард киевского "Динамо" Сергей Ребров подпишет контракт с английским футбольным клубом "Тоттенхэм". (укр.)

Скільки може коштувати форвард київського "Динамо"? Після багатосерійної епопеї "перехід Шевченка" український уболівальник з прикрістю спостерігає за новою мильною оперою під назвою "трансфер Реброва". З прикрістю - тому що київське "Динамо" втрачає ще одного справді класного форварда.

На роль "багатого дяді", готового викласти за забивного нападника близько 20 мільйонів доларів, претендувала низка клубів. На трансферному ринку час від часу світили гаманцями італійський "Наполі" та шотландський "Рейнджерс". Але показавши краєчок, потенційні покупці чухали потилиці і ховали гаманець назад. Продавцем "Динамо" виявилося незговірливим. Ціна на Реброва не знижувалася ні на цент.

Найреальніший претендент на Реброва сплив на інформаційну поверхню порівняно недавно. Ним став англійський "Тоттенхем", який з часів Юргена Клінсманна не може придбати форварда світового гатунку. За повідомленням британських ЗМІ (зокрема, BBC та Times), зарплата Сергія у новому клубі дорівнювала б сорока тисячам доларів на тиждень.

Імовірний перехід Реброва до "Тоттенхема" має кілька аспектів. По-перше, сам футболіст має повне моральне право їхати на Захід і заробляти для себе та своєї родини. Адже на Батьківщині такі гроші навряд чи платитимуть навіть Реброву, який багато зробив і для "Динамо", і для збірної України. По-друге, (на мою думку) "Тоттенхем" для Реброва - майже ідеальний варіант: напевно, вперше за останні роки вся команда буде грати винятково на Сергія. Що це означає для забивного форварда, пояснювати не треба. Тим більше, якщо врахувати наявність в "Тоттенхемі" такого розпасовщика, як француз Давид Жинола.

А тепер про головне. Перехід Реброва до "Тоттенхема" під загрозою зриву. Адже почала з'являтися інформація, ніби англійці відмовляються від форварда "Динамо". Причина - незалікована травма коліна, яку нібито виявили в Реброва. Також ішлося, що з цією травмою Сергій грає вже два роки. Пікантності новині додавало те, що нещодавно "Манчестер Юнайтед" з такої ж причини відмовився від послуг голланського суперфорварда Рууда ван Ністельроя. Але остаточний вердикт у цій ситуації винесе медична комісія, яку пройде Ребров в Англії.

Нова інформація також має кілька аспектів. По-перше, незадоволення англійців станом здоров'я Сергія Реброва може виявитися побічною ознакою платонеспроможності. Про це свідчить реакція фанів "Тоттенхема", які давно вже не вірять в нинішнього президента команди. Саме вони на власній Інтернет-сторінці першими піддали сумнівам ймовірність переходу Реброва до "Тоттенхема". Непатріотично, але правда. По-друге, інформація про травму може бути реальністю - англійські клуби відомі педантичним ставленням до здоров'я своїх майбутніх придбань. На думки про це наводить невдалий "продаж" Реброва до "Глазго Рейнджерс". Вірогідно, що тоді шотландці просто дипломатично промовчали.

Нарешті, ми можемо бути свідками якоїсь невідомої боротьби, в яку незабаром втрутяться англійський "Арсенал" та італійський "Мілан". А інформація про ймовірну травму Реброва - всього-на-всього аналог біржової гри "на пониження".

Принаймні, поки що Сергій - футболіст "Динамо" і кращий бомбардир першості України. Він буде динамівцем, доки керівництво київського клубу офіційно не заявить про продаж українця. Так було з переходом Шевченка, коли італійці дізналися про трансфер Андрія на півроку раніше за українців. Можливо, так буде і зараз. Змиритися ж потрібно з одним - Київ "паличку-виручалочку", вочевидь, таки втратить. Василь Самохвалов. Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також