Мечтаю о "золоте" зеленого континента

18.05.2000, 11:19

Заслуженный мастер спорта Украины по вольной борьбе, неоднократный чемпион мира и Европы, Эльбрус Тедеев проводит подготовку по индивидуальной программе и не скрывает, что в Сиднее будет бороться только за "золото". (укр.)

Нинішній стан речей у збірній України з вільної боротьби овіяний різноманітними плітками. Фігурує серед них й ім'я неодноразового чемпіона світу та Європи Ельбруса Тедеєва, котрий після виграшу традиційного київського турніру в лютому не виходив на килим офіційних стартів. Реакція скептиків була миттєвою: борець, мовляв, у ненайкращій формі й звітний сезон, найвірогідніше, пропустить. Правда лише в першій половині цього твердження. Ельбрус справді не в оптимальних кондиціях, пов'язаних з реабілітацією. Досі даються взнаки численні травми, без яких не обходиться кар'єра жодного спортсмена. Однак не всі такі бійці, як наш Ельбрус. Ігноруючи змагання, він наполегливо готується за індивідуальною програмою і не приховує, що в Сиднеї на Олімпіаді боротиметься тільки за "золото". Що ж до суперників, з якими доведеться зустрітися в Австралії, то їхні сильні та слабкі місця Тедеєв грунтовно знає. Навіщо ж давати їм можливість дізнатися про власні козирі?

Травень спортсмен проведе на тренувальній базі в Алушті, котра, вже так склалося, вважається фартовою для українських атлетів. Поруч із ним готуватимуться й партнери по збірній, для якої в 2000-му році залишився один важливий старт. Але який - Ігри чотириріччя. "Я все своє життя мріяв про олімпійську перемогу, - говорить Ельбрус Тедеєв. Будь-які травми чи навіювання критиків не зупинять мене на шляху до її здобуття". Инф. газеты "Молодь України".

Читайте також