Этот дождь надолго. Шумахер тоже

23.05.2000, 15:13

Немецкий пилот Михаэль Шумахер на "Феррари" стал победителем 6-го этапа чемпионата мира по автогонкам "Формула-1" - "Гран-При Европы". (укр.)

Минулого уїк-енду відбувся шостий етап сезону "Формули-1" - Гран-прі Європи. На автодромі "Нюрбургринг" у Німеччині пілоти змагалися не стільки між собою, скільки з погодними умовами - під дощем пройшли і кваліфікація, і гонка. На слизькій трасі боліди трималися погано й вилітали з неї один за одним - фінішувало лише дев'ятеро з двадцяти одного учасника.

Але, попри дощ, гонка видалася інтригуючою, і все завдяки "солістам" з команд "Феррарі" та "Макларен", Міхаелю Шумахеру й Мікі Хаккінену. Вони вели боротьбу між собою протягом всієї дистанції. Тепер можна впевнено казати, що за швидкісними параметрами "Феррарі" зрівнялась зі своїм головним конкурентом. Водночас також зростає рівень таких команд, як "Бенеттон", "Вільямс" та "Ероуз", які провели непогану гонку (з них тільки "Вільямсу" не пощастило набрати очок).

Отож перший - Шумахер, за ним - Хаккінен. Якщо ж говорити про невдах, то це прізвисько, мабуть, пристало до "Феррарі" Девіда Култхарда, якому знов не пощастило - стартував він з першої позиції, а фінішував третім.

Інший пілот "червоних" - Рубене Баррікелло - був четвертим, за ним - Джанкарло Фізікелла, і досить несподівано шосте місце посів Педро де ла Роза з прогресуючого останнім часом "Ероуза". Рекорд найшвидших кіл (41) належить тепер Міхаелю Шумахеру, який випередив за цим показником Алена Проста. В особистому заліку перша шістка виглядає так:
1. М. Шумахер ("Феррарі") - 46 очок
2. М. Хаккінен ("Макларен") - 28
3. Д. Култхард ("Макларен") - 24
4. Р. Баррікелло ("Феррарі") - 16
5. Р. Шумахер ("Вільямс") - 12
6. Дж. Фізікелла ("Бенеттон") - 10

У Кубку конструкторів змін у позиціях команд не відбулося, лише "Ероуз" набрав перше очко:
1. "Феррарі" - 62 очки
2. "Макларен" - 52
3. "Вільямс" - 15
4. "Бенеттон" - 10
5. "Джордан" - 9
6. "Заубер" - 1
7. "Ероуз" - 1

Наступним етапом буде Гран-прі Монако, який пройде за два тижні на вулицях Монте-Карло. Павло Ковальов. Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також