Отстрел подростков

25.05.2000, 15:09

21 мая работником ГАИ был смертельно травмирован четырнадцатилетний подросток. Прокуратурой Ривненской области по факту случившегося возбуждено уголовное дело по статье 98 - убийство по неосторожности. (укр.)

Позавчора в Рівному хоронили чотирнадцятирічного Дениса Матвійчука. Нагадаємо, катання хлопця нічним містом 21 травня закінчилося трагічно. Денис без дозволу взяв дідове авто і гайнув з друзями шукати пригод. Водійські навички хлопця не були надто досконалими, бо підліток порушував правила дорожнього руху, створював аварійні ситуації, чим і привернув увагу працівників ДАІ. Також була підозра, що водій - нетверезий. Як підкреслив у інтерв'ю інформаційному агентству "Інтерфакс-Україна" перший помічник прокурора області Віктор Костенко, працівники ДАІ неодноразово намагалися зупинити порушника. У результаті тривалих перегонів державтоінспектори після чотирьох попереджувальних пострілів відкрили вогонь на ураження. Однією кулею пробили колесо машини, друга куля влучила в малолітнього водія. Після того, як авто зупинилося, працівники ДАІ побачили в салоні смертельно пораненого підлітка та ще чотирьох пасажирів - двох хлопців-підлітків і двох сімнадцятирічних дівчинок. За словами начальника відділу експертизи покійників обласного бюро судово-медичної експертизи Юрія Наголюка, з яким зв'язався наш рівненський кореспондент Микола Драганчук, за попередніми висновками судмедекспертів фатальний постріл було зроблено здалеку, куля увійшла в праву лопатку, пройшла через хребет, пошкодила аорту серця та вийшла через отвір спереду.

За словами слідчого обласної прокуратури Дмитра Мельника, заключення про вміст алкоголю в крові загиблого ще не готове.

Зараз обласне управління УМВС проводить службове розслідування щодо правомірності застосування зброї працівниками ДАІ. Проте попередні дані перевірки будуть відомі лише через тиждень. Одночасно прокуратура Рівненської області порушила проти даішників кримінальну справу за статтею 98 - вбивство з необережності.

У школі 15, де навчався Денис Матвійчук, про хлопця говорять лише хороше - вчився непогано, не хуліганив, захоплювався технікою. Кажуть, що до "заліза" навернув хлопця саме дід. Він же і навчив онука водити машину. На жаль, знання пішли хлопцю не на користь. Олена Ярошенко. Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також