Сторож грабежу не помеха

31.05.2000, 16:37

В Черкассах из частного магазина "Высь" преступники вынесли массивный сейф и 122 тысячи гривень. Благодаря действиям работников милиции похищенные деньги возвращены владельцу магазина. (укр.)

У Черкасах сталося найрезонансніше пограбування за останні роки: із приватного магазину "Вись" по вулиці Чехова вночі злодії виволокли масивний сейф часів Радянського Союзу із 122 тисячами гривень.

Про це власнику магазину повідомила 24-річна сторожиха Вікторія і божилася, що вона спала сном немовляти і нічогісінько підозрілого не чула. Правоохоронці Придніпровського райвідділу міліції міста на чолі з начальником Миколою Музичком, які прибули до магазину на виклик обкраденого господаря, зробили великі очі: як можна спати, коли хтось пилкою скрегоче по гратах на вікні, а потім хекає, пхаючи туди величезний сейф?

"Ми приїхали в магазин разом із начальником експертно-кримінального відділення Павлом Бєляєвим, він зробив висновок, що грати на вікні перепиляно із середини приміщення", - каже начальник Придніпровки пан Музичко. За цю ниточку правоохоронці і потягнули. Сторожиха, вона ж продавщиця, скоро призналась.

З'ясувалося, що Вікторія діяла не одна, а з дружками. Вона знала, що власник магазину збирається за товаром і для цього зберігає у сейфі гроші. План операції молодичка і її спільники розробили за якихось 4 дні до пограбування. Участь у виносі сейфа брали троє. Один із них, до речі, колишній офіцер СБУ. Сейф зламали, вивезли за місто, закопали на віддаленому городі, а гроші поділили.

Завдяки міліції власнику магазину "Вись" повернули всі гроші. Чи виділить він з них премію для старанних правоохоронців, поки що невідомо. Людмила Нікітенко. Черкаси. Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також