Красный от крови "черный передел"

30.05.2000, 15:46

Решением квартирного вопроса стало убийство. (укр.)

Недавнє подвійне вбивство буквально приголомшило мешканців Кременчука: у палаючій квартирі багатоповерхового будинку на бульварі Пушкіна вбитими знайшли її господарів - 68-річну матір і 42-річного сина. Сумнівів у тому, що пожежею душогуби хотіли замести сліди найкривавішого дійства, практично не виникало. До честі співробітників місцевого карного розшуку, вбивць "вирахували" і затримали у сусідній Черкаській області ще по гарячих слідах злочину.

Як з'ясувалося, організатором кривавих "розборок" став далекий родич убитих - 24-річний Едуард. Раніше він разом з матір'ю та бабусею, котрі були біженцями з Абхазії, жили у вельми просторому та престижному помешканні згаданих кременчуцьких родичів. Однак невдовзі ті квартиру вигідно обміняли, одержавши за неї вагому доплату - три тисячі "баксів", пообіцявши купити на виручені гроші окреме житло для абхазьких родичів, які поки що переселилися в гуртожиток. Але виконувати обіцянку, м'яко кажучи, не поспішали. Тож узявши в напарники 19-річного приятеля та хильнувши "для хоробрості" оковитої, Едуард вирушив до нового помешкання родичів вибивати "боржок" - виручені від продажу попередньої квартири "бакси". Та господарі не поділилися ними з непроханими гостями навіть після жорстоких тортур. Розпалені люттю і спиртним бузувіри взялися за ножі та сірники...

А днями правоохоронці розплутали клубочок ще одного "родинно-квартирного" вбивства, скоєного в обласному центрі близько двох місяців тому. Як з'ясувалося, полтавського пенсіонера-відставника звів у могилу... рідний онук - солідний дорослий чоловік із вищою освітою, лікар (!) за фахом. За словами начальника управління з боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Полтавській області Павла Дмитрієва, головною "рушійною силою" цього не менш приголомшливого злочину стала "суттєва" обставина: дідусь відписав свою квартиру "не тій" внучці... Василь Неїжмак. Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також