Без "Пробега" и каштанов Киев невозможен

26.05.2000, 16:14

28 мая уже в восьмой раз все желающие смогут принять участие в марафоне "Пробег под каштанами". (укр.)

Без сумніву, традиційний марафон "Пробіг під каштанами" вже давно став такою ж невід'ємною часткою святкування Дня Києва, як фінал Кубка України з футболу чи святковий салют. 28 травня уже ввосьме всі бажаючі зможуть взяти участь у цій спортивно-благодійній акції, організованій рекламним агентством "Діалла" і Управлінням фізичної культури та спорту Київської міської державної адміністрації. До речі, саме агентство "Діалла" стояло біля витоків цієї акції, коли навесні 93-го "Пробіг" "дебютував" на вулицях столиці...

З того часу його популярність невпинно росла. Кількість учасників у порівнянні з першим забігом збільшилася майже в 10 (!) разів, про його демократичність та доступність свідчить і склад учасників. Пліч-о-пліч за перемогу змагаються відомі професійні спортсмени, ентузіасти-аматори, гості Києва з близького й далекого зарубіжжя, цілі спортивні родини та команди відомих фірм. Зайвим аргументом на користь акції є постійна участь у ній мужньої команди інвалідів на візках, яка не пропустила жодного змагання.

Реєстрація учасників розпочнеться в неділю о 8.30 ранку, а стартує "Пробіг" рівно о 10.00 на майдані Незалежності. Його учасником може стати кожен, незалежно від віку, статі й стану здоров'я. Однак, оскільки акція - спортивно-благодійна (всі кошти, отримані під час неї, спрямовуються на придбання ліків та сучасного медичного обладнання для Української дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит"), кожен із марафонців сплачує благодійний внесок: 20 гривень (для громадян України) і 10 доларів, або еквівалент у гривнях за курсом НБУ (для іноземців).

Кожен учасник отримає футболку з символікою "Пробігу", а переможець та призери будуть нагороджені кубками, дипломами і вимпелами Управління фізичної культури та спорту Київської міськдержадміністрації та цінними призами від спонсорів. Про те, що призи справді будуть цінними, свідчать хоча б імена спонсорів, які в наш скрутний час допомагають організаторам у проведенні такої масової акції: "Утел", Bosch, Samsung, "Берлін-Хемі", "Ельфа-косметікс", торгова марка "Верес", компанія Е. Servise, компанія "Світ Он-Лайн", торгова марка Jaffa та інші.

Їхня праця не була даремною: починаючи з 1994 року, "Пробіг під каштанами" включено до офіційної програми святкування Дня Києва, а в 2000 році - до календаря Держкомспорту України. Віктор Іванченко. Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також