Свободная торговля - двигатель СНГ

10.06.2000, 11:21

Украина подготовила к саммиту СНГ, который состоится 21 июня в Москве, проект решения Совета глав государств по реальным механизмам введения зоны свободной торговли в рамках Содружества независимых государств, договор о которой был заключен в 1994 году. (укр.)

7 червня в Москві міністр закордонних справ України Борис Тарасюк передав проект виконавчому секретареві СНД Юрію Ярову.

У центрі уваги співрозмовників були питання подальшого реформування СНД на основі принципів економічної доцільності, передусім через створення і початок функціонування зони вільної торгівлі. Серед документів, що їх буде винесено на розгляд на зустрічах глав держав, урядів і міністрів закордонних справ, співрозмовники обговорили питання про положення про виконавчий комітет, про голову в СНД на наступний рік, створення Антитерористичного центру. У зустрічі взяв участь посол України в РФ Микола Білоблоцький. Борис Тарасюк відвідав Москву по дорозі до Японії, куди відбув для участі у похоронах прем'єр-міністра Японії Кейдзо Обуті. Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також