Упрощен режим пребывания иностранцев в Украине

09.06.2000, 15:19

Постановлением правительства установлен безвизовый режим въезда и выезда из Украины иностранцев и лиц без гражданства, которые находятся в нашей стране на долгосрочной основе. (укр.)

Це стосується тих з них, які постійно проживають в Україні, навчаються чи працюють за дозволами Мінпраці. У паспортному документі таких осіб ставитимуться відповідні штампи-відмітки із зазначенням дозволів на постійне проживання, тимчасове працевлаштування або навчання. Іноземці та особи без громадянства, які перебувають в Україні, зобов'язані мати паспортний документ, виданий уповноваженим органом іноземної держави або статутною організацією ООН, що дає право виїзду за кордон і визнаний Україною. Відповідні зміни про це внесено до правил в'їзду-виїзду та транзиту іноземців через територію України. Ними, зокрема, встановлені додаткові вимоги, що мають запобігати нелегальній міграції.

Таким чином, дане рішення Уряду забезпечує конституційні гарантії на свободу пересування, проживання та на право вільного виїзду усім, хто перебуває на території України на законних підставах. Воно також відповідає міжнародним угодам України про умови взаємних поїздок громадян. Як відомо, з 1 грудня 1999 року були введені в дію нові Правила оформлення візових документів для в'їзду в Україну. Ними встановлено, що на території України візи оформлюються Консульським управлінням МЗС лише іноземним дипломатам і журналістам. Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також