Встреча Виктора Ющенко с Йоганнесом Линном

09.06.2000, 11:05

Вице-президент Всемирного Банка Йоганнес Линн на встрече с Премьер-министром Виктором Ющенко выразил поддержку правительству Украины в реализации реформирования экономики страны. (укр.)

Світовий Банк поділяє цілі, закладені в Програмі діяльності Уряду України. Таку заяву зробив Віце-президент Світового Банку Йоганнес Лінн після зустрічі з Прем'єр-міністром Віктором Ющенком. Тому трирічна Стратегія співробітництва Банку з Україною, яка обговорюватиметься в ході візиту Йоганнеса Лінна до нашої держави, значною мірою спиратиметься на програму урядових дій.

Так само, як і в Програмі діяльності Кабінету Міністрів, найважливішим компонентом майбутньої стратегії кредитування Банком України, буде програма боротьби з бідністю в усіх її проявах. Серед інших пріоритетів майбутньої співпраці, Йоганнес Лінн згадав адміністративну реформу та реформу бюджетного процесу.

Світовий Банк зараз аналізує результати виконання попередніх програм, і Йоганнес Лінн відзначив успішність програми реформування вугільної галузі. Це дає підставу Банкові започаткувати в цьому секторі нову програму, щоб зміцнити здобуті досягнення.

В ході візиту також обговорюються можливості оптимізації процедури розробки та затвердження проектів Банку в Україні, адже, за словами Віктора Ющенка, затягування з прийняттям рішень на роки не дозволяє використати весь потенціал співробітництва з Банком.

Віце-президент Світового Банку приїхав до України наприкінці періоду двотижневих консультацій, що проводилися фахівцями Банку з представниками українських бізнесових кіл та неурядових організацій з метою визначення справжніх потреб українського суспільства аби їх врахувати під час прийняття Стратегії. Коментуючи результати роботи представників Банку, Йоганнес Лінн позитивно оцінив зусилля Уряду Віктора Ющенка досягти консенсусу з суспільством щодо заходів, які він має вжити в ході реформування економіки.

На думку Йоганнеса Лінна, Україна зараз знаходиться у дуже сприятливій ситуації завдяки тому, що в економіці помітні позитивні тенденції та "є уряд, який рухається вперед". Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також