"Форд" предложил за "Дэу Моторс" 6,9 млрд. долларов

01.07.2000, 12:26

Американский автогигант "Форд", второй в мире по объемам производства автомобилей после "Дженерал Моторс", получил исключительное право на проведение переговоров в деле выкупа корейской "Дэу Моторс".

Пропозиція "Форда" виявилася привабливішою від інших конкурентів, котрі мали види на "Деу Моторс", котра перебуває у фінансових труднощах. Компанії "Даймлер- Крайслер" та "Хюндай" пропонували за "Деу Моторс" приблизно по 6 мільярдів доларів, "Дженерал Моторс" та "Фіат" - по 3,5-4 млрд. доларів, а "Форд" запропонував 6,9 млрд. доларів.

Як повідомляє газета "Корея Таймс", Комітет з реконструкції компаній "Деу", що відповідає за цей тендер, 28 червня надав компанії "Форд" ексклюзивне право протягом наступних шести тижнів уточнити всі деталі майбутньої угоди та висунути остаточну пропозицію.

Компанія "Деу Моторс" свого часу була другим за обсягами автовиробником Кореї, але на цей час її борги складають 7,6 млрд. доларів при оціночній ринковій вартості в 11,4 млрд. доларів. Утім, потенційно вона і зараз здатна випускати до 2 млн. автомобілів на рік. Олександр Шиманський. Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також