Кредиты для сахаропроизводителей и заготовителей зерна

10.07.2000, 11:54

750 млн. гривен коммерческих кредитов будет привлечено для текущих расчетов за зерно и сахарную свеклу. Для этого постановлением Кабинета Министров на сахарные и свеклосеменные заводы, зернозаготовительные и зерноперерабатывающие предприятия распространено действие впервые установленного в этом году для сельских товаропроизводителей механизма частичной компенсации бюджетом процентных ставок по кредитам банков. (укр.)

Таким чином, буде вирішено проблему фінансового оздоровлення названих переробних підприємств, які вирощують зернові та цукрові буряки на орендованих землях або спільно з іншими господарствами. Завдяки обіговим коштам значно прискориться збирання врожаю, зменшаться товарообмінні операції, здешевиться вартість продукції.

Як відомо, в Державному бюджеті 2000 року передбачено 175 млн. гривень для компенсації селянам частини плати за кредити, взяті для проведення польових робіт, в розмірі 50 відсотків облікової ставки, встановленої Національним банком на день укладення кредитної угоди, але не нижче 17,5 відсотка річних. Термін дії кредитних угод визначено не пізніше 1 грудня 2000 року. При оформленні їх не дозволяються вексельні розрахунки.

Банки надаватимуть кредити за наявності у позичальників гарантованих умов для їх погашення, а також відкриватимуть їм спеціальні рахунки. Контроль за виконанням постанови покладено на Віце-прем'єр-міністра Михайла Гладія. Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також