"Итера" хочет производить зерно

27.07.2000, 14:02

Производством зерна недавно серьезно заинтересовалась международная российско-американская энергетическая компания "Итера". По мнению специалистов компании, выращивание зерна в Украине может стать для них прибыльным бизнесом, поскольку компания имеет в своем распоряжении достаточное количество сырья для производства удобрений, гербицидов и фунгицидов. (укр.)

Компанія уже сьогодні є засновником спільного українсько-росiйського пiдприємства "Iтера-Агро", яке спецiалiзується на вирощуваннi зернових i виробництвi добрив. Спiвзасновником СП з української сторони виступає фiзична особа, директор цього пiдприємства Михайло Стадник. Озиму пшеницю СП "Iтера-Агро" взялося вирощувати вже з цього сезону в Хмельницькiй областi, посіявши її на площi 14 тисяч гектарів. За розрахунками фахiвцiв СП, внесена на поля кількість добрив (зроблених на ітерівських підприємствах з ітерівського газу) цього року забезпечить їхнім селянам урожайнiсть зернових у межах 40-60 центнерiв з гектара, удвiчi-тричі більшу за середньоукраїнський рівень.

Натхненна першими успіхами, у 2001 роцi "Iтера-Агро" планує освоїти до 60 тисяч гектарів ріллі, а ще за п'ятирічку - усі 300 тис. га. Крiм того, у найближчі п'ять рокiв спільне газово-аграрне підприємство має намiр повправлятися у вирощуванні молодняку великої рогатої худоби, орендувавши землю під пасовища. Новий агрогігант робить ставку на замкнений цикл виробництва, а значить, збирається приватизовувати і додатково будувати низку пiдприємств для переробки i зберiгання продуктів полів та ферм, а також iнвестувати кошти в консервну i склотарну промисловості України. Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також