СОЗДАНЫ ОБЩЕСТВА ПО ДОСТРОЙКЕ СЕЛЬСКИХ ГАЗОПРОВОДОВ

10.07.2000, 11:54

В сотни сел Украины вскоре поступит газ, благодаря достройке почти 3 тысяч километров газопроводов, имеющих почти 90-процентную готовность. Этим делом займется не государство, как раньше, а хозяйственные общества, создаваемые с участием концерна "Укргазификация" согласно распоряжению Кабинета Министров. (укр.)

Створені відкриті акціонерні товариства проведуть також акціонування загальної вартості об'єктів 9 тисяч кілометрів незавершених сільських газомереж, на які свого часу держава витратила майже 4 млрд. гривень. Це дасть змогу залучити на розвиток соціальної сфери села кошти інвесторів та населення. Від продажу акцій бюджет отримуватиме надходження, що частково повернуть витрачені раніше державою капітальні вкладення. У зв'язку з реформуванням колективних господарств на засадах приватної власності на землю і майно значною мірою буде вирішено питання правонаступництва боргів та розрахунків з підрядниками за виконані раніше роботи на сільських газосистемах. Оскільки до концерну "Укргазифікація" входять 22 підрядні організації, то майже 5 тисяч газобудівників будуть забезпечені роботою.

Переліки незавершених сільських газопроводів та розподільних мереж Уряд доручив скласти Мінагрополітики, Мінпаливенерго і Держбуду разом з облдержадміністраціями після інвентаризації цих об'єктів у місячний термін. Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також