"Художница" с хвостом

13.07.2000, 14:19

Среди шаловливых четвероногих жителей Калининградского зоопарка недавно появился настоящий талант: пятилетняя самка шимпанзе Юля сделала мелом свой первый рисунок. (укр.)

Спершу малюнки геніальної "Пікассо" були одноколірними, але згодом вона засвоїла воскові олівці, що їй неабияк сподобалось. Працює "художниця" старанно, рідко виходячи за краї аркуша, концентруючи зображення посередині. За виконану роботу мавпа не вимагає "гонорару" у вигляді бананів і цукерок - мабуть, мистецтво дійсно не має ціни, а процес повністю захоплює Юлю. Вона, як справжній професіонал, точно знає, коли чергове творіння можна вважати закінченим, тому ні за що не почне малювати нову картину на розмальованому старому аркуші. Часто мавпочка милується своїм маленьким "вернісажем": одні картини вона любить подовгу гладити, інші ж - куштує на смак.

Що цікаво: Юлі вдалося "вселити почуття прекрасного" у свого сусіда - шимпанзе Максима, і тепер вони наввипередки змагаються у художній майстерності та вправності рухів. Що ж, можливо, через кілька років їхні картини продадуть "з молотка" за високу ціну на аукціоні. Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також