И на спине - Париж

19.07.2000, 17:18

В коллекции, показанной на прошедшей Неделе высокой моды в Париже, Жан-Поль Готье отдал дань парижскому шику и подтвердил свой статус короля нового поколения дизайнеров "от кутюр". (укр.)

Більшість поданих ним моделей нагадувала про Париж 20-х років і його легенду - завсідницю нічних закладів, музу авангарда Кікі де Монпарнасс, про знаменитий паризький "гурманський" стиль, товариство Пабло Пікассо та Ернеста Хемінгуея.

Класична чорна сукня із сатину змусила фотографів панічно заклацати апаратами в момент, коли модель повернулася і на її оголеній спині з'явилося виписане матерією слово "Paris". На подіум випливало вузьке плаття з зображенням Ейфелевої вежі з ажурною накидкою, схожою на металеву конструкцію цієї самої вежі. Усіх вразила також оксамитова сукня до колін із портретом Кікі, вишитим чорним стеклярусом. А модель "Paris by night" - пряма темно-бордова сукня з набивного оксамиту з вирізом на спині, покрита маленькими намистинками, - нагадувала блискучі неонові вивіски паризького району червоних ліхтарів Пляс-Пігаль.

Час, коли Готьє був "enfant terrible" - жахливим дитям - французької моди, минув, і цього літа дизайнер задовольнив усіх, включаючи стару багату клієнтуру, представивши костюми чудового крою та елегантні денні сукні з незвичними деталями. Юлія Крутогрудова. Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також