"Конкорды" дали трещину

25.07.2000, 15:10

Британская авиакомпания "Бритиш Эарвейс" (Британские авиалинии) подтвердила, что на всех ее сверхзвуковых авиалайнерах "Конкорд" обнаружены пятисантиметровые трещины. Трещины были обнаружены при помощи ультразвукового оборудования в хвостовой части самолетов. Один из лайнеров даже пришлось снять с полетов, после того как трещины стали увеличиваться. (укр.)

Нагадаємо, що зараз у світі існує всього тринадцять "Конкордів", шість із яких є власністю французької авіакомпанії "Еар Франс". Тому підстави для хвилювань, схоже, виникнуть й у французьких повітряних перевізників. Проте британська компанія повідомляє, що виявлені тріщини не складають ніякої загрози для подальших рейсів авіалайнерів, тому решта "Конкордів" наразі спокійнісінько літають світовими повітряними коридорами.

Британські авіалінії відразу повідомили про свою перевірку Управлінню британської громадської авіації, яке контролює громадські авіаліні. Фахівці з управління також підтвердили, що надзвукові лайнери цілком безпечні і надійні. Тим часом британці продовжують спостерігати за тріщинами і, переконуючи, що пасажирам можна не турбуватися, обіцяють і надалі детально інформувати про самопочуття "надтріснутих" "Конкордів". Віра Євтушина. Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також