К Святому Пантелеймону - за здоровьем, за благословением

07.07.2000, 11:18

На протяжении последних 20 дней полтора миллиона киевлян и гостей столицы смогли прикоснуться к исцеляющим мощам Святого Пантелеймона, привезенным в Киев из далекой Греции по общему решению епархий. (укр.)

Побував бiля Святих Мощей i Президент України Леонiд Кучма. Вiн вважає прибуття до Києва Святої релiквiї дуже важливою подiєю, висловив надiю, що люди, якi побували тут, матимуть полегшення.

Святий Пантелеймон був одним з перших i найвидатнiших цiлителiв Землi. Багато добра принiс вiн людям. Саме завдяки добру Господь наш Iсус Христос зробив нетлiнним його тiло, саме завдяки добру вiками зберiгаються для людей його мощi. Молитва до Святого Пантелеймона, прикладання до його мощей приносять багатьом людям позбавлення вiд багатьох хвороб, багатьох неприємностей.

На дорозi, яка веде вiд входу на територiю Лаври до нижнiх печер, до Хрестовоздвиженської церкви, море людей. Лише протягом одного дня по цiй дорозi до мощей Святого Пантелеймона, виставлених у Хрестовоздвиженськiй церквi, проходить 15 тисяч жiнок, чоловiкiв, дiтей, старих, всiх, хто хоче звiдати чудо зцiлення. Менi давно не доводилося бачити такого скупчення людей. I кожний сподiвається саме на чудо. Багато хто у цiй живiй рiчцi, що повiльно рухається до входу в церкву, читає молитовник, просто молиться, просячи у Великого Святого здоров'я для себе та своїх близьких.

Мощi Святого Пантелеймона пробудуть у Лаврi до 9 липня. I весь час тут буде море людей, тисячi й тисячi тих, хто прийшов сюди за здоров'ям, за благословенням. Инф. газеты "Київська правда".

Читайте також