Микеланджело за 12 миллионов

07.07.2000, 17:10

4 июля дилер из Мюнхена Катрин Беллингер приобрела на аукционе Кристи в Лондоне картину Микеланджело за 12 378 500 долларов, что более чем вдвое превысило стартовую стоимость полотна. Это рекордная цена за шедевр мировой живописи. (укр.)

Попередній рекорд було встановлено 1996 року, коли також у Лондоні картина Рафаеля "Голова і рука апостола" була продана за 8 767 818 доларів. Якщо ж говорити про картини Мікеланджело, то до цього за найбільшу ціну в Нью-Йорку 1998 року була продана його робота "Христос і самаритянка", котра "потягнула" на 7,48 млн. доларів.

Продана 4 липня картина - зі спадщини сера Брінслі Форду, котрий придбав її 1936 року. Представник аукціону Крісті охарактеризував проданий твір мистецтва як "одну з найкрасивіших та славетних картин, що з'явилася на аукціоні з часів ІІ Світової війни і є уособленням технічної досконалості та сили цього майстра епохи Відродження". Також було зазначено, що це одна з небагатьох робіт майстра, котрі ще залишаються у приватних руках, а не в музеях. На створення цієї картини майстра надихнула статуя розп'ятого Христоса, створена ним же 1514 року для церкви Санта Марія сопра Мінерва у Римі. Це була єдина скульптура, котру Мікеланджело створив протягом наступних тридцяти років після того, як розмалював Сикстинську Капеллу. Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також