Видео для кошек

07.07.2000, 11:18

Могут ли кошки осознано смотреть телевизор? Какие цвета они различают? Способны ли слышать звуки, исходящие с телеэкрана? Многолетние научные исследования в поисках ответов на эти и другие вопросы привели к созданию уникального фильма - телевизионного ролика для кошек. (укр.)

Показаний кілька місяців тому в Англії, США і Франції по національному телебаченню він, за відгуками господарів пухнастих, викликав великий інтерес у котячої аудиторії.

Автори сюжету використали у роботі лише ті кольори, звуки, відтінки, які, на їхню думку, лежать в діапазоні котячого сприйняття. Дослідження, проведені за участю двохсот котів, виявили у шістдесяти відсотків позитивну реакцію на побачене. Деякі з них не лише пильно спостерігали за екраном, а навіть пробували дослідити телевізор та доторкнутися до нього лапами.

За словами експерта у галузі поведінки котів Сандри МакКун, яка консультувала творців незвичного відео, цей проект грунтується на серйозних наукових дослідженнях. А його кінцева мета розважальна. Адже нелегко догодити тим, хто, як ми знаємо, звик гуляти сам по собі.

До речі, українські коти-телеглядачі та їхні господарі мали змогу переглянути прем'єру першого в світі кіно для тварин двадцять третього червня цього року на телеканалі "Інтер". Инф. газеты "Урядовий кур'єр".

Читайте також