Долги по пенсиям сокращаются

01.08.2000, 10:50

По предварительным данным, задолженность по пенсиям на 1 августа текущего года составит 490 млн. грн. Ранее планировалось, что на эту дату правительство будет должно пенсионерам 600 млн. грн. (укр.)

Такі дані повідомив голова оперативної групи з ліквідації боргів із пенсій перший Віце-прем'єр-міністр України Юрій Єхануров. За його словами, 27 липня у Прем'єр-міністра Віктора Ющенка відбулось засідання оперативної групи. Віктор Ющенко ще раз акцентував увагу урядовців на безумовному виконанні доручення Президента України Леоніда Кучми. Президент зобов'язав уряд усунути порочну практику невиплати зарплат та пенсій і в найкоротший термін ліквідувати борги перед власними громадянами.

Прем'єр-міністр повідомив, що доручення Президента виконується, і вже до кінця тижня вдасться ліквідувати заборгованість не лише в трьох раніше оголошених областях - Сумській, Рівненській та Криму, а ще й в Київській області. Віктор Ющенко оголосив наступні області, в яких незабаром пенсіонерам повернуть все заборговане - Івано-Франківська, Житомирська, Чернігівська та Волинська області.

За словами Юрія Єханурова, план ліквідації боргів перевиконується через значне зростання бюджетних надходжень - у порівнянні з аналогічним періодом минулого року в середньому на 50%. Масова виплата заборгованих виплат не вплине істотно на рівень інфляції, вважає Юрій Єхануров. Також в уряді не очікують зростання рівня споживчих цін. Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також