Госзаказ утвержден

10.08.2000, 11:14

Два миллиарда восемьсот шесть миллионов гривен составит сумма бюджетных средств, направляемая на осуществление государственного заказа по закупке товаров, выполнение работ и предоставление услуг для государственных нужд на 2000 год. Такой объем средств с перечнем государственных заказчиков утвержден постановлением правительства. (укр.)

Найбільшу частку коштів - 1 млрд. 321 млн. гривень - буде використано на підготовку за державним замовленням фахівців, науково-педагогічних та робітничих кадрів. Ще понад 40 млн. гривень - на підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів. Це дасть можливість підготувати за державним замовленням понад 85 тисяч молодших спеціалістів, 216 тисяч бакалаврів, 106 тисяч спеціалістів різних галузей, по 6 тисяч магістрів та аспірантів для всіх сфер науки. 12 млн. гривень спрямовується на проведення важливих робіт за пріоритетними напрямами розвитку науки і техніки.

Вагому підтримку у вигляді державного замовлення отримає сфера культури. 137 млн. гривень виділяється для створення фільмів, вистав, аудіовізуальних програм, придбання музичних і драматичних творів, реставрацію пам'яток історії та культури. Майже 100 млн. гривень складуть обсяги державного замовлення на випуск друкованої продукції. Переважно це будуть підручники, а також видання для дітей і юнацтва, літературно-художні твори українською та мовами національних меншин, енциклопедичні, наукові та довідкові видання. За державним замовленням буде продовжено друкування Книги Пам'яті України.

Понад 204 млн. гривень становить державне замовлення на продовження геологорозвідувальних робіт, завдяки чому буде зменшено залежність України від імпортної сировини та енергоносіїв. Разом будуть розширені експортні можливості країни в рідкісноземельних металах.

В межах державного замовлення бюджетні організації зможуть закупити продукцію виробничо-технічного призначення на суму 205 млн. гривень. Показники державного замовлення визначено на основі пропозицій 35 міністерств та інших органів державної влади, які є головними розпорядниками коштів Державного бюджету. При цьому враховано необхідність розв'язання важливих соціально-економічних потреб, підтримання обороноздатності та безпеки країни, здійснення державних цільових програм. На головних розпорядників покладено також відповідальність за використання бюджетних коштів для державного замовлення та недопущення заборгованості за укладеними контрактами. Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також