ИРИНА ДЕРЮГИНА ДИСКВАЛИФИЦИРОВАНА И ОТЛУЧЕНА ОТ СУДЕЙСТВА

10.08.2000, 15:39

Международная федерация гимнастики рассмотрела вопросы судейства на соревнованиях по художественной гимнастике и приняла соответствующие решения для нормализации ситуации. (укр.)

Виконавчий комітет Міжнародної федерації гімнастики (ФІЖ) цими днями застосував жорсткі санкції проти арбітрів, які працювали на червневому чемпіонаті континенту в Сарагосі. До "чорного списку" потрапили 32 судді. Нікого з них не було допущено до обслуговування олімпійського турніру в Сиднеї. А шість арбітрів - Ірина Дерюгіна (Україна), Наталія Лащинська (Росія), Наталія Степанова (Білорусь), а також представниці Латвії, Німеччини та Австрії - дискваліфіковані більш як на рік. Усі вони позбавлені ліцензії, що дає право на суддівство міжнародних змагань. Крім того, всі шестеро відлучені од участі в суддівському семінарі 2001 року в Римі, що згодом не дасть їм можливість обслуговувати найближчий чемпіонат світу та Європи. Приводом для суворих заходів стало їхнє упереджене суддівство на чемпіонаті континенту до лідера української збірної Олени Вітриченко.

Це, напевно, перший випадок в історії художньої гімнастики, а можливо, й усього спорту, коли велика група арбітрів була покарана за необ'єктивне виставлення оцінок спортсменці. Цікаво й те, що призвідниками "гонінь" на уславлену гімнастку стали наша співвітчизниця Ірина Дерюгіна та її колеги з колишнього Союзу. Анатолій Мартиненко. Инф. газеты "Молодь України".

Читайте також