НА СТРАЖЕ ЯДЕРНОЙ БЕЗОПАСНОСТИ

10.08.2000, 14:03

В Украине будет создан единый информационно-компьютерный банк данных о национальных и международных проектах в сфере ядерной безопасности и радиологии. (укр.)

Заходи, необхідні для створення такої системи, визначено у прийнятій постанові Уряду щодо державного моніторингу названих проектів.

Здійснюватиме моніторинг Чорнобильський центр з проблем ядерної безпеки, радіоактивних відходів та радіоекології Кабінету Міністрів. Аналіз інформації про проекти, що розробляються, укладаються чи реалізуються в Україні юридичними і фізичними особами за рахунок коштів бюджету чи міжнародної технічної допомоги сприятиме органам виконавчої влади здійснювати заходи щодо захисту національних інтересів. Зокрема, розглядатимуться наявність в учасників проекту ліцензій, наукових, екологічних, інвестиційних експертиз проектів. Таким чином, буде підвищено контроль за використанням міжнародної технічної допомоги, за запобіганням несанкціонованому продажу або передачі науково-технічної інформації чи інших ресурсів, які є власністю України.

Слід нагадати, що згідно із законом про правовий режим територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, вся наукова інформація та результати наукових досліджень на цих територіях можуть бути використані лише з дозволу Уряду. Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також