Приватизация по-британски

05.08.2000, 14:27

Британское правительство подтвердило слухи о намерении подвергнуть приватизации... Фаслейнскую базу атомных подводных лодок. (укр.)

Міністр оборони Джефф Гун повідомив, що його відомство веде переговори з інженерною групою "Бебкок", яка бере на себе контроль, утримання та технічне обслуговування ядерної бази Клайд. У приватні руки перейдуть всі служби: від охорони до обслуговування ядерних реакторів на бортах атомних підводних човнів типу "Трайдент". Очікують, що угода про приватизацію Фаслейнської ядерної бази буде підписана наступного року, і вона перейде у руки компанії "Бебкок" у 2002 році.

Бі-Бі-Сі повідомляє, що таке незвичайне рішення Міністр оборони пояснив бажанням досягти більшої ефективності на військово-морському флоті. Британські військові стверджують, що військово-морські бази країни працюють десь на 45% їхньої потужності. До тогож, уряд сподівається, що завдяки передачі у приватні руки контролю над військовими об'єктами йому щороку вдасться заощаджувати до 200 млн. фунтів стерлінгів. На цей час на Фаслейнській базі працює до 8 тис. цивільних робітників. І хоча переговори про приватизацію знаходяться лише на початковій стадії, вже зараз відомо, що після приватизації близько тисячі з них втратять свої робочі місця. Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також