Догоним и перегоним Азию?

21.09.2000, 14:45

Положение в животноводстве большинства стран СНГ стабилизируется. К такому выводу пришли специалисты Всероссийского научно-исследовательского института информации и технико-экономических исследований АПК, проанализировав состояние животноводства в странах Содружества в первом полугодии, основываясь на данных Межгосударственного статкомитета СНГ. (укр.)

Зокрема, зі своєю худобою помітно вирвалися вперед Вірменія, Азербайджан, Узбекистан, Казахстан, Грузія та Таджикистан, де виробництво м'яса виросло на 3-4%. Російські фахівці кажуть, що цьому сприяло зростання поголів'я корів.

Приміром, вірмени збільшили кількість великої рогатої худоби на 15% і тепер доглядають майже два мільйони голів - це найбільший показник серед країн СНГ. Свиней у Вірменії тепер на 10% більше, ніж торік.

Україна в списку, на жаль, не серед передовиків, але ми й не плетемося у хвості: виробництво українського м'яса зростає й "п'ятачків" додається. От тільки з кормами проблема.

Як зазначено в коментарі московських фахівців, стан у тваринництві Білорусі, Молдови, Росії та України залишається складним через брак кормів і скорочення великого рогатого поголів'я. Проте розрахунки експертів свідчать, що більшість членів СНД, окрім білорусів та молдаван, у тваринництві не опустяться нижче торішніх показників. Дарина Гетьман.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також