Ода свободе

09.09.2000, 11:18

Убийца Марк Дэвид Чепмен, который револьверными выстрелами 8 декабря 1980 года убил известного музыканта Джона Леннона, может выйти на свободу. (укр.)

Наступного місяця відбудеться перше слухання про заміну його тюремного ув'язнення на умовне. Вдова Леннона Йоко Оно заявила, що вона та двоє синів Джона, Шон та Джуліан, будуть надзвичайно вражені, якщо вбивцю відпустять на волю. І саме це вони збираються заявити на слуханнях. Йоко Оно каже, що звільнення Чепмена може стати поганим прикладом для інших психопатів. Адже нещодавно один з них завдав ножових поранень іншому колишньому члену групи "Бітлз" Джорджу Харрісону.

За здійснене вбивство легендарного музиканта Чепмена засудили до ув'язнення терміном від 20 років до пожиттєвого - з умовою, що він обов'язково повинен відсидіти 20 років у в'язниці, перш ніж може бути випущений на волю на поруки. Якщо вже перше прослуховування перед комісією виявиться для Чепмена позитивним, то він може вийти на волю 4 грудня цього року, за 4 дні до двадцятої річниці вбивства Леннона.

На сьогодні у Чепмена значні шанси вийти на волю, оскільки він вирізняється зразковою поведінкою у в'язниці Аттіка, що на заході штату Нью-Йорк. Він став ревним християнином та останні 11 років пропрацював клерком у правничій бібліотеці в'язниці. До речі, його, як особливого ув'язненого, тримають окремо від інших зеків. Олександр Шиманський.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також