К событиям в Конго

17.01.2001, 14:09

Из Демократической Республики Конго (ДРК) поступают сообщения о попытке государственного переворота. Вокруг резиденции Президента Лорана Кабилы в столице Киншасе была отмечена перестрелка. По поводу судьбы самого же Президента ДРК поступают весьма противоречивые сообщения: по одним сообщениям, он убит своим охранником, по другим - только ранен. Министерство иностранных дел Украины сделало заявление по ситуации в ДРК. (укр.)

Глибоке занепокоєння в Україні викликають відомості, що надходять з різних джерел, про загострення внутрішньополітичної ситуації в Демократичній Республіці Конго. Міністерство закордонних справ України уважно стежить за розвитком подій в цій країні. У зв'язку з цим надані відповідні доручення Постійному Представництву України при ООН та українським закордонним установам в Африці.

МЗС України сподівається на стабілізацію внутрішніх політичних процесів в ДРК. Як член Ради Безпеки ООН Україна підтверджує свою принципову позицію про необхідність вжиття подальших кроків міжнародного співтовариства, спрямованих на збереження територіальної цілісності та суверенітету ДРК, забезпечення громадянського та міжетнічного миру і спокою в цій країні.

МЗС України вживає усі можливі заходи для максимального гарантування особистої безпеки українських громадян, які нині перебувають на території ДРК. Водночас зовнішньополітичне відомство України звертається до співвітчизників з наполегливою рекомендацією утриматися ближчим часом від поїздок до цієї держави.
По материалам пресс-службы МИД Украины.

Читайте також