В Одесском оперном открыли центральный вход

18.01.2001, 14:08

Одесский оперный театр ремонтируют более 6 лет, и уже сделана наиболее сложная часть работы: театр пересадили на новый фундамент. (укр.)

Вперше за останні п'ять років, глядачі ввійдуть до театру послухати оперу "Севільський цирульник" через центральний вхід театру опери та балету. Але ще не один місяць, а, можливо, й рік прихильники оперного співу насолоджуватимуться виставами під акомпанемент відбійних молотків.

Унікальне творіння віденських майстрів-архітекторів Фельмера та Гельмера - Одеський театр опери та балету - "хворіє" з початку свого народження. У 1883 році в день, коли закладали фундамент, була злива. З часом з'ясувалося, що це стало не тільки поганою прикметою. Понад століття театр живе зі смертельним діагнозом - під приміщенням просідає грунт, загрожуючи розвалити вщент театр. Всі ці роки моноліт вагою у 52 тисячі тонн розкривається як бутон троянди. В результати конструкція театру розділилася на 30 окремих частин. На сьогодні ремонтникам практично вдалося пересадити приміщення театру на новий укріплений фундамент, повідомляє ТСН канала 1+1.

Читайте також