"Евроиндекс" подводит итоги и составляет планы на будущее

19.01.2001, 11:19

Компания "Евроиндекс" провела ежегодную пресс-конференцию, которая была посвящена подведению итогов работы в 2000 году и планам работы на 2001 год. (укр.)

"Євроіндекс" був заснований вісім з половиною років тому як компанія, що спеціалізується на информаційно-маркетингових послугах у сфері високих технологій. Основними напрямками діяльності компанії сьогодні є організація спеціалізованих виставок, видання ділового щомісячного журналу "Office", розвиток Інтернет-проектів, маркетинг-консалтинг, діяльність в галузі public relations тощо. Вже сім років поспіль "Євроіндекс" організовує та проводить міжнародні спеціалізовані виставки, і є на сьогодні однією з провідних виставкових компаній в Україні. Виставки EnterEX, Безпека, Елком Україна, МаРГо, REX та Dream House, які традиційно проводить "Євроіндекс", добре відомі не лише в Україні.

Виставка EnterEX у 2000 році всьоме підтвердила свій статус найбільшої та найпрестижнішої в Україні виставки інформаційних технологій, зібравши 129 провідних світових і українських компаній та 67 тисяч відвідувачів, представивши більше 250 торговельних марок високотехнологічної продукції та 101 спеціалізований семінар для фахівців.

Виставка МаРГо була та залишається єдиною спеціалізованою виставкою обладнання для підприємств торгівлі, громадського харчування та сервісу. На виставці енергетики, електротехніки та електроніки Елком Україна, що проводиться разом з німецькою виставковою компанією "fairtrade", демонстрували новітні промислові технології більше 90 учасників з 7 країн світу, серед яких було вперше багато українських заводів.

Виставка реклами та маркетингових технологій REX, єдина в цій галузі, в цьому році проходила як складова частина "Днів реклами в Україні" і в черговий раз довела свій величезний авторитет серед фахівців, зацікавлених в розвитку вітчизняного рекламного бізнесу.

Виставка БЕЗПЕКА, вперше проведена спільно з Експоцентром "Наука" НАН України за традиційної підтримки правоохоронних органів, стала єдиною спеціалізованою виставкою подібної тематики в Україні. Загалом, 2000 рік був досить успішним для компанії: виставки цього року зібрали 530 учасників та майже 110 тисяч відвідувачів, загальна виставкова площа сягнула 18 тисяч кв. метрів.

В 2000 році компанія "Євроіндекс" відкрила новий напрямок свого бізнесу, пов'язаний із Інтернет. У вересні компанія запустила Інтернет-інкубатор i-Nest (читається "ай-нест") - одну з перших в Україні спеціалізованих фірм по вирощуванню Інтернет-проектів. Місія i-Nest - допомогти молодим Інтернет-підприємцям швидко досягти комерційних результатів і утримати конкурентні позиції, набути досвіду в сфері менеджменту і маркетингу. З іншого боку, i-Nest, допомагаючи росту перспективних проектів, сприяє розвитку українського сегменту Інтернет в цілому. На сьогодні в i-Nest працюють вже 3 перспективних проекти, націлених на надання користувачам якісних онлайнових послуг: "Хто є хто. Офіційна Україна", "All-Hotels" і "Chicken.Kiev". "Хто є хто. Офіційна Україна" ( http://www.whoiswho.com.ua) - довідник по 1 500 органах влади України та 8 000 посадових осіб, на сьогодні є найпопулярнішим неполітичним ресурсом, що присвячений українській державі. Онлайнова служба бронювання готелів All-Hotels ( http://www.all-hotels.com.ua) дозволяє підібрати та забронювати номер практично в будь-якому з 550 готелів по всій Україні. Chicken.Kiev ("котлета по-київськи", http://www.chicken.kiev.ua) - ілюстрований онлайновий каталог ресторанів з можливістю бронювання столиків, надає різнобічну інформацію про більш ніж 200 ресторанів столиці. Chicken.Kiev є переможцем національного конкурсу "Web-проект'2000" в номінації "Інтернет-бізнес". За перші чотири місяці роботи всі три проекти Інкубатора досягли непоганого результату: всі вони знаходяться на міцних позиціях, мають більше тисячі постійних клієнтів кожний, займають перші позиції у відповідних рейтингах.

Разом з тим, продовжили свій розвиток й інші традиційні бізнеси компанії "Євроіндекс": шостий рік поспіль видається журнал "Office", надаються послуги з маркетинг-консалтингу та організації різноманітних заходів. Журнал ефективного керівника "Office" присвячений питанням організації та керівництва бізнес-проектами. За результатами щомісячного дослідження "Consumer & Media 2000 Ukraine", що проводилось соціологічною службою СОЦІС у першому півріччі 2000 року, аудиторія одного номеру журналу перевищує 80 000 читачів. На сьогодні журнал є лідером рейтингу серед ділових щомісячних видань в Україні.

"Євроіндекс" має великі плани на 2001 рік, що повинен стати роком упевненого економічного зростання України. Однією з найбільш цікавих виставок року стане восьма міжнародна виставка інформаційних технологій та телекомунікацій EnterEX 2001 (20-24 лютого), що традиційно проходитиме за офіційної підтримки Державного комітету зв'язку та інформатизації України. В 2001 році EnterEX вперше широко представляє поруч з інформаційними технологіями галузь зв'язку. Виставка складатиметься з двох експозицій: експозиції корпоративних рішень та експозиції для масових користувачів. Вперше в Україні на виставці буде розміщений Павільйон США, який представлятиме українським споживачам новітні технології американських компаній, що стало можливим завдяки підтримці Посольства США в Україні. Традиційно програма виставки буде насичена різноманітними спеціальними заходами, серед яких, зокрема, конференція "Управлінські рішення - погляд у третє тисячоліття", організована разом з Українською асоціацією менеджмент-консультантів, а також низка круглих столів, присвячених актуальним питанням розвитку ринків високих технологій, організованих спільно з видавничим домом "СофтПресс", та багато інших подій. Виставка буде розміщена в трьох найбільших павільйонах Експоцентру України. Підготовка до неї йде повним ходом, на сьогодні свою участь підтвердили більше 75 компаній. Новини виставки та її програма щоденно оновлюються на сайті http://www.enterex.com.ua.

13-16 березня вшосте буде проведено міжнародну виставку обладнання для магазинів, ресторанів, готелів МаРГо 2001. В рамках виставки буде проведена міжнародна конференція "Роздрібна торгівля: ефективна організація торговельного підприємства". Роздрібна торгівля та громадське харчування зростають в Україні високими темпами, тож є високий інтерес до МаРГо, яка представляє як новітні технології, так і реальний досвід їх впровадження.

17-20 квітня буде проведено п'яту міжнародну виставку енергетики, електротехніки та електроніки Елком Україна 2001. На виставці, організованій разом з німецькою компанією "fairtrade", як і минулого року, очікується широка міжнародна участь, у тому числі традиційний Павільйон Німеччини та вперше - Павільйон США. Ми сподіваємося, що виставка Елком Україна стане найбільшою українською виставкою промислових технологій та сприятиме ефективній трансформації українських промислових підприємств.

Осінній виставковий сезон розпочнеться у вересні п'ятою національною виставкою реклами та маркетингових технологій REX 2001, яка відбудеться 18-21 вересня 2001 року. Зростання української економіки, сподіваємося, призведе до зростання рекламного ринку, підґрунтям цього є величезний творчий і технічний потенціал українських рекламістів, видавців, маркетологів. Щорічний професійний форум рекламістів продемонструє українським підприємствам найкращі досягнення та нові технології, якими вони зможуть скористатися у своїй маркетинговій діяльності.

Єдина в Україні спеціалізована виставка БЕЗПЕКА 2001, організована разом з Експоцентром "Наука", запланована на 23-28 жовтня. Ми сподіваємось, що в цей же час (23-28 жовтня) відбудеться сьома міжнародна виставка сучасної техніки для дому Dream House, яка була скасована у 2000 році через недостатню репрезентативність учасників. Сподіваємось, що загальне економічне зростання дасть новий поштовх розвиткові ринку побутової електроніки, а на ринок вийдуть новітні розробки, які будуть представлені на виставці.

Запрошуючи усіх зацікавлених на виставки 2001 року, ми певні, що час, присвячений відвідуванню виставок, буде цікавим та корисним. А представникам ЗМІ будуть завжди раді у прес-центрі виставок, де ми прагнемо створити всі умови для плідної журналістської праці.

Компанія "Євроіндекс" має великі плани не лише у виставковій діяльності. Так, в найближчих планах Інтернет-інкубатору i-Nest - запустити WAP-версії проектів All-Hotels і Chicken.Kiev для користувачів мобільних телефонів, розділи business-to-business (b2b) для фахівців у галузі готельного та ресторанного бізнесу, а також почати розповсюдження цих двох проектів на всю територію України на франчайзинговій основі. Проект "Хто є хто. Офіційна Україна", девіз якого - "Про державу - без політики", у співробітництві з представниками органів державної влади планує розпочати реалізацію ідеї відкритого спілкування та обміну поглядами з проблем державного управління. З'являться і нові проекти, з розробниками яких на даному етапі ведуться переговори.

Ми раді подякувати всім нашим партнерам, завдяки яким наша виставкова, видавнича, консалтингова діяльність та Інтернет-проекти в минулому році були успішними. Особлива подяка - засобам масової інформації, що висвітлювали наші заходи та проекти і тим сприяли поширенню як важливої ділової інформації, так і професійних знань у колах фахівців.

Ми віримо, що наші виставкові, видавничі та Інтернет-проекти не лише віддзеркалюють поточний стан розвитку важливих галузей національної економіки, але й сприяють цьому розвиткові. Наша місія - сприяти економічному зростанню, структурній перебудові та лібералізації економіки, розширенню ділових контактів, професійному росту вітчизняних фахівців, розвиткові високотехнологічних ринків, зростанню регіонального бізнесу, підвищенню іміджу нашої країни та інвестиційної привабливості її економіки. Наша мета - разом з вами будувати сильну, багату, шановану у міжнародних колах, демократичну країну.
Инф. пресс-релиза компании "Евроиндекс".

Читайте також