Задолженность превысила $870 млн.

20.01.2001, 14:04

На заседании Кабинета Министров 19 января был рассмотрен вопрос о состоянии возмещения в 2000 году расходов государственного бюджета, возникших вследствие выполнения государственных кредитных и гарантийных обязательств по иностранным кредитам. (укр.)

Про це повідомила журналістам прес-секретар Прем'єр-міністра України Наталя Зарудна. За словами Наталі Зарудної, на засіданні Уряду Прем'єр-міністр визнав роботу по поверненню боржниками-підприємствами іноземних кредитів незадовільною, оскільки у 2000 році вдалось повернути до бюджету тільки 2% боргів цих підприємств. На 1 грудня 2000 року загальна сума заборгованості українських підприємств становила $873 млн., сказала прес-секретар.

Як повідомила Наталя Зарудна, Прем'єр-міністр дав доручення підготувати відповідну постанову КМУ, якою б визначалися конкретні установи та підприємства, які є винними в фактичному зриві цих завдань. Крім того, постановою має бути визначено організаційні рамки та конкретні відповідальні за нормалізацію ситуації з повернення іноземних кредитів. За словами Наталі Зарудної, буде прийнято рішення розірвати контракти з тими керівниками підприємств, насамперед державними, які не змогли протягом 4 років забезпечити повернення боргів за іноземними кредитами. Постановою також передбачається визначити роль арбітражних судів та прокуратури у покаранні винних.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також