В шахте погибли горняки

22.01.2001, 11:28

21 января в Красноармейском районе Донецкой области в результате аварии на шахте "Краснолиманская погибло 9 человек. (укр.)

О 9 год. 36 хв. у с. Родинське Красноармійського району на шахті "Краснолиманська" ДХК "Краснолиманська" у шостій південній лаві на глибині 800 м стався викид газу метану з наступним вибухом метаноповітряної суміші, виникла пожежа. На момент аварії у шахті перебувало 59 чоловік. Після проведення аварійно-рятувальних робіт знайдено та піднято на поверхню тіла 9-и загиблих, яких на даний час ідентифіковано. Врятовано 50 шахтарів, з яких 15 - госпіталізовано з опіками різних ступенів тяжкості у Донецький опіковий центр (4 особи в тяжкому стані); 35 - отримали амбулаторну медичну допомогу. До аварійно-рятувальних робіт залучалось 284 чоловік та 135 одиниць техніки. Станом на 8 год. 22 січня тривають роботи з ліквідації пожежі.

21 січня з метою розслідування причин аварії та надання допомоги потерпілим і сім'ям загиблих на місці події розпочала роботу робоча група Урядової комісії. Проведено засідання, на якому було визначено подальший план роботи з ліквідації аварії.

На місці події працює оперативна група Управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації.
Инф. МЧС Украины.

Читайте також