Сколько же погибло людей с затонувшего теплохода "Память Меркурия"?

31.01.2001, 11:33

По сообщению МЧС Украины, продолжаются поиски 11 человек с теплохода "Память Меркурия", который затонул в акватории Черного моря 26 января. (укр.)

До пошуково-рятувальних робіт було залучено 5 суден різного типу, 2 судна ВМС України та літак Ан-26 ЧФ Росії. Пошуки позитивних результатів не дали і будуть продовжені 31 січня із залученням літака Ан-24 ВМС України.

Всього на борту судна знаходилось 27 членів екіпажу та 25 пасажирів. З 32 врятованих осіб 26 знаходяться у 1-й міській лікарні м. Севастополя в задовільному стані. З 9 загиблих доставлено на берег тіла 8 осіб (тіло одного загиблого було залишено у морі). За інформацією врятованих членів екіпажу, вони були свідками загибелі 6 осіб з числа 11 не знайдених.

Для з'ясування обставин та причин катастрофи теплохода у м. Севастополі працює спільна комісія МНС України та Мінтрансу на чолі з Міністром транспорту України Л. М. Костюченко. За попередніми даними, причини загибелі судна - перевантаження (324 т замість допустимих 175 т), погане закріплення вантажу та порушення дозволеного для судна району плавання.

Читайте також