Уберечь своих граждан

23.01.2001, 16:44

С целью содействия защиты граждан Украины, которые направляются на работу за границу, Министерство финансов Украины подготовило проект Закона Украины "О страховании", который сегодня, 23 января, был одобрен на заседании правительственного комитета по правоохранительной деятельности. (укр.)

Останнім часом проблема торгівлі жінками і дітьми стає дедалі гострішою. З кожним роком зростає кількість жінок, дітей - громадян України, яких під різними приводами вивозять за кордон, використовують у кримінальному бізнесі, перешкоджають їх поверненню в Україну. Поширенню цього негативного явища сприяє і те, що посередницька діяльність у галузі працевлаштування за кордоном громадян України проводиться без відповідних ліцензій та без оформлення контрактів безпосередньо із закордонними роботодавцями.

Вказаним законопроектом передбачається встановити обов'язкове страхування відповідальності підприємств, установ, організацій будь-яких форм власності, які здійснюють посередницьку діяльність у працевлаштуванні на роботу за кордоном щодо компенсації шкоди, заподіяної здоров'ю, в тому числі такої, що призвела до смерті громадян, які скористалися послугами зазначених суб'єктів господарювання. Це дозволить поліпшити контроль за підприємствами, які організовують виїзд та працевлаштування громадян за кордоном.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також