ВБ выделяет средства на развитие финансового сектора

09.01.2001, 12:56

Последний транш кредита Всемирного банка на развитие финансового сектора (FSAL) Украина может получить до конца января 2001 года. (укр.)

Як повідомив Віце-прем'єр-міністр України Юрій Єхануров, розмір останньої частини кредиту становитиме $60 мільйонів, а не $100 мільйонів, як планувалося раніше. Рішення зменшити розмір кредиту Рада директорів банку ухвалила за результатами роботи грудневої місії Світового банку. Експерти відзначили, що Україна виконала не всі умови кредитної угоди, зокрема, Верховна Рада України не ухвалила Закон про гарантування вкладів фізичних осіб. Частково не виконаними залишилися умови щодо формування резервів по кредитних ризиках та щодо реструктуризації Ощадбанку.

Юрій Єхануров повідомив також, що переговори щодо проекту модернізації системи теплопостачання в місті Севастополь та позики Світового банку в розмірі $27,9 мільйонів будуть проводитися з 22 до 26 січня 2001 року. А 5-6 лютого в Київ прибуде делегація Світового банку на чолі з Директором банку від України та Білорусі Лукою Барбоне для чергового піврічного огляду портфелю проектів в Україні.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины. http://www.kmu.gov.ua

Читайте також