Виртуальные "Гориллы" лучше живых исполнителей

01.10.2001, 11:52

8 ноября в немецком городе Франкфурт состоится восьмая церемония вручения европейских музыкальных наград телеканала MTV. (укр.)

Цього тижня було оголошено список номінантів. Найбільше "претензій" має британська рок-гурт "Горіллаз", який претендує на нагороди в шести категоріях. По чотири номінації мають славетна ірландська рок-група U2, скандальний американський репер Емінем, британська поп-співачка Дайдо, молода надія британського ритм-енд-блюзу Крейг Девід та американська рок-група "Лімп Бізкіт". Останню наші телеглядачі мають пам'ятати за чудовим виконанням акустичної версії пісні групи "Пінк Флойд" під назвою "Жаль, що вас тут немає", яку цей квартет зі штату Флорида виконав під час благодійної акції "Америка: данина героям". Дуже популярний в останні роки британський співак Роббі Уїльямс має дві номінації.

У феноменальному спалаху популярності групи "Горіллаз" дивує не те, що їхній перший сингл та альбом з'явилися цього року, а те, що цієї групи... немає в природі. Тобто вона є віртуальною й існує лише у вигляді мультперсонажів, які з'являються у відеокліпах. "Горил" створили для розваги лідер відомої рок-групи "Блер" Деймон Олберн та мультиплікатор Джеймі Х'юїтт. Олберн разом зі своїми колегами з інших відомих колективів записав у вільний час пісеньку "Клінт Іствуд", а Х'юїтт - відео до неї. Після неймовірнішого успіху пісні друзі граючись записали альбом, який також сподобався публіці. Ось так несподівано для себе вони стали батьками мультгрупи "Горили", яка присоромила найвідоміших живих виконавців та здобула найбільше номінацій на нагороди каналу MTV.
Олександр Шиманський.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також