Блуждающие звезды в Киеве

10.10.2001, 11:56

В столице начинается третий Международный фестиваль театрального искусства "Блуждающие звезды", посвященный творчеству выдающегося еврейского писателя, классика мировой литературы Шолом-Алейхема (Шолома Нохумовича Рабиновича). (укр.)

У фестивалі, що проводитиметься під патронатом Міністерства культури і мистецтв та за ініціативи Єврейського фонду України і Меморіального фонду Шолом-Алейхема (США), візьмуть участь театральні колективи з Австрії, Німеччини, Росії та наших країн. Протягом п'яти днів тисячі киян та гостей міста безкоштовно матимуть змогу ознайомитися з творами письменника у виконанні учасників фестивалю в "Театрі на Липках", де також експонуватиметься виставка "З історії єврейського театру в Україні" з фондів Музею театрального та кіномистецтва України.

Розпочинаються "Мандрівні зірки" "родзинкою" - виставою-мюзиклом популярного київського композитора, народного артиста України 90-річного Якова Цегляра "О'кей, Мойше!" ("Шукачі скарбів") у виконанні Чернігівського музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка. Тут єврейський фольклор поєднується з американськими мотивами. Глядачі також зможуть подивитися у виконанні Полтавського єврейського молодіжного театру виставу "Стемпеню", виставу "Великий виграш" Вінницького єврейського молодіжного театру та виставу-концерт "Хлопчик Мотл" Віденського музичного ансамблю "Шолом-Алейхем" (Австрія).
Инф. газеты "Голос України".

Читайте також