Вместе на европейский рынок

13.10.2001, 11:37

Премьер-министр Украины Анатолий Кинах обсудил с главой Электроэнергетического совета СНГ Анатолием Чубайсом широкий круг вопросов в сфере электроэнергетического взаимодействия в рамках Содружества. (укр.)

Глава уряду наголосив на необхідності зміцнювати економічну складову енергетичного співробітництва в рамках СНД, що, на його думку, є важливим аспектом енергетичної безпеки країн-учасниць. Сторони відзначили позитивність відновлення режиму паралельної роботи енергосистем, зокрема, таку його перевагу, як можливість уникнути зменшення напруги в електромережах у випадку зниження рівня виробництва електроенергії в одній із наших країн.

Прем'єр-міністр України наголосив на тому, що Україна підтримує зусилля Електроенергетичної ради, спрямовані на поширення режиму паралельної роботи енергосистем за межі Співдружності, зокрема, до країн Центральної Європи. На переконання Анатолія Чубайса, такий варіант є значно дешевшим за звичайний експорт електроенергії, оскільки при цьому не треба залучати значних інвестицій. Крім того, з'являється додаткова гарантія стабільності роботи енергосистеми країни, що приєднується до цього режиму.

Анатолій Чубайс особливо відзначив наявність позитивних зрушень, що їх вдалося досягти Україні в реформі електроенергетики. На його переконання, той досвід, про який розповів йому Міністр палива та енергетики України Станіслав Сташевський, є дуже цінним для російської енергетичної галузі.

Електроенергетична рада СНД та її постійно діючий орган - Виконавчий комітет - створені згідно з Угодою про координацію міждержавних відносин в галузі електроенергетики СНД, підписаною главами урядів СНД 14 лютого 1992 року у Мінську.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також