"Кришталевим джерелам" - десять лет

05.10.2001, 18:34

Украинский открытый фестиваль детского, молодежного кино и телевидения "Кришталеві джерела" в десятый раз прошел в Сумах. (укр.)

В ньому взяли участь понад 50 студій з різних міст України та Білорусі. Були й гості з Польщі. Представлено конкурсний фільм з Естонії. Переглянуто й оцінено 45 телепрограм, 38 кінофільмів, сотні фотографій.

- Як завжди, фестиваль був цікавим, насиченим. Панувала творча, напружена робота. І водночас - святкова, адже проводився фестиваль удесяте, до того ж - у рік 10-ліття Незалежності нашої держави, - говорить керівник прес-центру Володимир Садівничий. - А головними переможцями стали: телеконкурсу - студія "Тотем" (м. Херсон), кіноконкурсу - студія "Рожевий слон" (м. Добропілля), фотоконкурсу - Марія Шаульська (ФС "Огаяк", м. Ялта).

Два головні призи переможцям фестивалю, як і торік, підготував видавничий дім "Президент" (м. Київ). Призи та дипломи лауреатам фестивалю вручалися також від ВО "Свема" (м. Шостка), видавництва Сумського мистецького центру "Собор", дитячого міжнародного ігрового журналу "Пізнайко". Технічну та фінансову допомогу надали обласна державна адміністрація та Сумська міська рада.

Варто сказати, що за десять років існування "Кришталевих джерел" путівки у професійне життя отримали сотні юних аматорів кіно та телебачення - колишніх учасників цього фестивалю. Про це розповіла фестивальна газета, якої вийшло три номери і яка, безперечно, стане скарбом для історії. Успішно діяв і прес-центр. А юні фотографи просто-таки дивували всіх сміливим і нестандартним баченням окремих епізодів життя.
Инф. газеты "Урядовий кур'єр".

Читайте також