Звезды с бриллиантовым блеском

05.10.2001, 11:26

5 октября в Донецке открывается международный фестиваль "Звезды мирового балета". (укр.)

Міжнародний фестиваль "Зірки світового балету", що вже став для Донецька доброю традицією, спалахне в місцевому академічному театрі опери й балету. Як розповів журналістам художній керівник театру, народний артист України Вадим Писарєв, класичні й авангардні постановки донеччани побачать у виконанні зірок балету з Австрії, Канади, Росії, Угорщини - всього з 12 країн світу.

Однак не виключено, в яскравому сузір'ї таки бракуватиме кількох провідних виконавців. Приміром, через трагічні вересневі події у США поки позбавлені можливості прилетіти в Донецьк кубинці. Так само досі невідомо, чи зможуть взяти участь у фестивалі артисти з Америки. Причому, як з'ясувалося, терор стичний акт відчутно позначився й на балеті. У США після 11 вересня банкрутами стали відразу чотири балетні колективи, від яких відмовилися спонсори.

Однією з особливостей цьогорічного фестивалю має стати цікаве поєднання зірок балету і... діамантів. Організатори фестивалю вже отримали пропозицію від однієї з фірм, що займається коштовним камінням, провести виставку-шоу діамантів. За попереднім задумом, демонструватимуть коштовності балерини, блиск яких на сцені помітний і без зайвих прикрас - Сімона Ножа, Анастасія Волочкова, Інна Дорофєєва, Алісія Попова.
Павло Кущ.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також