Популярность службы в армии растет

12.11.2001, 11:05

Согласно данным социологического опроса молодежи в Одесской области, на 46% увеличилось количество желающих служить в украинской армии. (укр.)

Другий місяць триває робота призовних комісій в районах та областях України. Її було розпочато 1 жовтня і планується завершити 30 листопада, разом з відправкою до війська останнього призовника. За станом на 9 листопада 32,9% юнаків призвано, а 46% військовослужбовців звільнено з лав Збройних Сил України.

Згідно з Указом Президента цієї осені буде призвано 43620 юнаків, що на 4360 чоловік менше ніж восени 2000 року і майже на 8000 менше ніж призивалося весною 1999 року. Ця тенденція зберігатиметься і надалі у зв'язку з поетапним переходом українського війська на контрактну основу комплектування.

Із 34000 призовників, які поповнять лави Збройних Сил цієї осені, 35% новобранців буде направлено до навчальних центрів для підготовки спеціалістів, а 65% - безпосередньо у військові частини. При цьому пріоритет віддається укомплектуванню з'єднань і військових частин, які входять до складу передових сил оборони.

У зв'язку з цим, молоде поповнення для них планується із військкоматів за місцем дислокації цих з'єднань. В свою чергу військові частини ретельно підготувалися для прийняття молодого поповнення, де їх оточують увагою та командирською турботою. За анкетуванням новобранців, які прибули із Запорізької та Одеської областей до військової частини, де командиром полковник Віктор Руппа, 98% респондентів були приємно здивовані армійською реальністю. Дані соціологічного дослідження, що було проведено у Одеському обласному військовому комісаріаті, свідчать про збільшення на 46% кількості бажаючих служити в Українському війську.

Призовна кампанія триватиме до 30 листопада.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також