Верховной Раде предстоит напряженная неделя

12.11.2001, 11:36

На следующей пленарной неделе, 12-16 ноября, в Верховной Раде запланировано рассмотреть более чем 170 законопроектов, в том числе более 30, определенных Президентом Украины и правительством как неотложные и первоочередные. (укр.)

13 листопада відбудеться день Уряду у Верховній Раді - розглядатиметься інформація Кабінету Міністрів України про готовність паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період.

14 листопада на обговорення планується винести 16 законопроектів. Серед них - проекти законів: про рішення Президента України про допуск на територію України підрозділів миротворчих контингентів збройних сил Російської Федерації для їх транзитного переміщення залізничним транспортом; про запобігання та протидію легалізації ("відмиванню") доходів, отриманих злочинним шляхом; про державний (фінансовий) контроль за декларуванням доходів осіб, уповноважених на виконання функцій держави, та їх витратами; про внесення змін до закону "Про розмір внесків на деякі види загальнообов'язкового державного соціального страхування" та до деяких законів з питань інтелектуальної власності в глобальній системі Інтернет.

15 листопада проектом розкладу засідань Верховної Ради передбачено прийняття рішень щодо більш як 130 питань, а також з питань, обговорених 13 та 14 листопада.

Цього дня народним депутатам, зокрема, запропонують визначитися щодо проекту законів про "Державний бюджет України на 2002 рік", про вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів (друге читання) та про вибори депутатів Верховної Ради Автономної республіки Крим (друге читання, нова редакція). Планується прийняття рішень щодо проектів Постанов про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для з'ясування причин, що призвели до кризового фінансового стану комерційного акціонерного банку "Слов'янський" та про утворення Тимчасової слідчої комісії для проведення розслідування діяльності голови Сумської обласної державної адміністрації Щербаня В. П. До проекту розкладу засідань на четвер також включені: проекти Цивільного (книга 4, третє читання) та Сімейного (третє читання) кодексів України, проекти законів: про затвердження прожиткового мінімуму на 2002 рік (друге читання); про особливості виробництва, експорту та імпорту дисків лазерних систем зчитування (друге читання); про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування; про затвердження Державної програми зайнятості населення на 2001-2004 роки.

На повторний розгляд з пропозиціями Президента України планується винести закони: про виконання рішень Європейського Суду з прав людини; про визнання та виконання в Україні рішень іноземних судів; про погашення заборгованості із заробітної плати та інших видів грошових виплат; про альтернативні джерела енергії; про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку.

16 листопада заплановано розглянути 22 законопроекти, зокрема: про Державну програму економічного і соціального розвитку України на 2002 рік; про Національну програму будівництва суден рибопромислового флоту України на 2001-2010 роки; про продовольчі банки; про національну стратегію поліпшення становища жінок України. Народні депутати також обговорять хід виконання Кабінетом Міністрів України Постанови Верховної Ради України "про стан і формування цін та тарифів у житлово-комунальній сфері" та проекти законів про центральні органи виконавчої влади, про державну охоронну діяльність, про Національне бюро розслідувань, про зброю.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також