Верховная Рада рассмотрит на этой неделе более 160 законопроектов

27.11.2001, 11:12

Как запланировано, на пленарной неделе 27-30 ноября Верховная Рада Украины рассмотрит более 160 законопроектов, в том числе 26 документов, определенных Президентом Украины и правительством как неотложные и первоочередные. (укр.)

У вівторок, 27 листопада, передбачається розгляд Верховною Радою 17 законопроектів. Серед них - проекти законів: про Державну програму економічного і соціального розвитку України на 2002 рік; про акціонерні товариства; про Національну програму будівництва суден рибопромислового флоту України на 2001-2010 роки; про продовольчі банки; про умови пріоритетного розвитку вітчизняної легкої та деревообробної промисловості; проекти законів про внесення змін: до закону "Про господарські товариства", закону "Про науково-технічну діяльність"; до деяких законодавчих актів України з питань страхування та з питань інтелектуальної власності в глобальній інформаційній мережі Інтернет. Народні депутати також розглянуть проекти Постанов про забезпечення права громадян України на інформацію та про процедуру ротації членів Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення з частини її складу, призначеної Верховною Радою.

У середу, 28 листопада, на обговорення планується винести 9 законопроектів. Серед них - проекти законів: про Військову Службу правопорядку у Збройних Силах України; про центральні органи виконавчої влади; про державну охоронну діяльність; про зброю; про Національне бюро розслідувань України.

В день голосування - четвер, 29 листопада, проектом розкладу засідань Верховної Ради передбачено прийняття рішень щодо близько 125 проектів законів і постанов, а також з питань, обговорених 27 та 28 листопада.

Цього дня народним депутатам, зокрема, запропонують визначитися щодо проекту закону про Державний бюджет на 2002 рік (друге читання), проектів Цивільного (третє читання) та Податкового (друге читання) кодексів; проектів законів: про списання та реструктуризацію боргів населення за квартирну плату, комунальні послуги, спожиті побутовий газ та електроенергію; про вищу освіту; про електронні документи та електронний документообіг; про цивільну відповідальність за ядерну шкоду та її фінансове забезпечення. На голосування також будуть винесені проекти Постанов про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для перевірки дотримання вимог Конституції України і регламенту Верховної Ради України при прийнятті Земельного кодексу. До проекту розкладу засідань на четвер включені проекти законів: про затвердження державної програми зайнятості населення на 2001-2004 роки; про порядок надання притулку в Україні іноземцям та особам без громадянства; про призначення керівників (президентів) Національної телекомпанії України і Національної радіокомпанії України та припинення їх повноважень.

На повторний розгляд з пропозиціями Президента України планується винести закони: про виконання рішень Європейського Суду з прав людини; про визнання та виконання в Україні рішень іноземних судів; про погашення заборгованості із заробітної плати та інших видів грошових виплат; про інноваційну діяльність; про введення мораторію на примусову реалізацію майна.

У п'ятницю, 30 листопада, до розгляду парламенту запропонують 12 законопроектів, зокрема: про затвердження Загальнодержавної програми розвитку малих міст України; про національну стратегію поліпшення становища жінок України; проекти законів про внесення змін до законів: "Про приватизацію державного майна", "Про політичні партії в Україні", "Про карантин рослин", "Про колективне сільськогосподарське товариство", "Про фізичний захист ядерних установок, ядерних матеріалів, радіоактивних відходів, інших джерел іонізуючого випромінювання".
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також