Налоговый кодекс Украины будет рассмотрен парламентом во втором чтении

26.11.2001, 11:29

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам финансов и банковской деятельности предложил парламенту одобрить проект Постановления о принятии Налогового кодекса Украины во втором чтении с дальнейшим постатейным рассмотрением документа в третьем чтении не позднее 13 декабря. (укр.)

Про це повідомив голова парламентського комітету Валерій Альошин. За його словами, такий механізм погоджено з Кабінетом Міністрів України.

В. Альошин також наголосив, що станом на 22 листопада профільний Комітет Верховної Ради України додатково опрацював пропозиції уряду України до проекту Податкового кодексу і сформував таблицю розбіжностей у концептуальних підходах до документа з боку парламентаріїв та Кабінету Міністрів. Він також підкреслив, що найсуттєвіші відмінності у поглядах "проявляються щодо проблем оподаткування прибутку підприємств, податку на додану вартість та механізму оподаткування доходів фізичних осіб". Крім цього, зазначив голова профільного парламентського Комітету, у сесійній залі цілком ймовірні дискусії з питання скасування податкових пільг за галузевою ознакою, що пропонує профільний Комітет Верховної Ради України.

Аналізуючи можливість якнайшвидшого прийняття Податкового кодексу, В. Альошин зазначив, що "з урахуванням вищенаведених пропозицій вірогідність ухвалення законопроекту в цілому до кінця поточного року є досить високою".
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також