В музее ВС Украины открывается уникальная выставка

17.11.2001, 12:17

Почти 300 образцов нарукавных знаков украинского войска будет представлено на выставке в Центральном музее Вооруженных Сил Украины. (укр.)

16 листопада у Центральному музеї Збройних Сил України урочисто відкрито виставку "Нарукавні знаки Українського війська". В експозиції виставки буде представлено оригінальні зразки нарукавних знаків окремих підрозділів, військових частин та установ, що розробляли геральдисти та носили військовослужбовці протягом десятиліття розвитку Збройних Сил України з 1992 по 2001 роки. Вони, як складова частина державних символів, є символами військової мужності і слави, що спонукають військовослужбовців до відданого служіння своїй Батьківщині.

В основу виставки покладено ідею показу нарукавних знаків видів Збройних Сил України, управлінь Центрального апарату Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС України, спеціальних військ і служб, військових навчальних закладів, які становлять сімнадцять окремих стендів і нараховують 294 емблеми. Всього ж в архівних фондах музею зберігається понад 500 зразків нарукавних знаків Українського війська.

Виставка, яка триватиме до 6 грудня, підсумовує роботу співробітників музею по збиранню зразків сучасної військової символіки і одночасно є матеріальним підтвердженням становлення української школи військової емблематики.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також