Киевское метро понравилось китайским гостям

02.11.2001, 13:16

Открытое акционерное общество "Киевметрострой" планирует принять участие в тендере на строительство новых станций метрополитена в столице Китая Пекине. (укр.)

Всі документи, необхідні для участі в тендері, вже оформлені, повідомив голова Київської міської держадміністрації Олександр Омельченко на зустрічі з послом Китаю в Україні Лі Гобаном.

Цього року делегація на чолі з мером китайської столиці ознайомилася з київським метрополітеном і дала йому високу оцінку. О. Омельченко висловив упевненість, що до дня відкриття Олімпіади в 2008 році в Пекіні діятимуть нові станції метрополітену, побудовані київськими метробудівцями.

"Київметробуд" освоїв новітні технології будівництва метро, зокрема, із здійснення проходки в грунтах будь-якої складності. Крім того, в листопаді завод "Більшовик" випустить перші прохідницькі щити, які можна буде застосовувати при будівництві пекінського метро. Цей же завод, за словами мера Києва, освоює випуск ескалаторів для метрополітену. Пекінські станції метро можуть прикрасити українські граніт і мармур.
Инф. газеты "Урядовий кур'єр".

Читайте також