Парламент рассмотрит изменения к закону "О дорожном движении"

02.11.2001, 10:52

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам строительства, транспорта и связи рекомендовал парламенту принять за основу в повторном первом чтении проект закона о внесении изменений и дополнений к закону "О дорожном движении". (укр.)

Законопроектом пропонується зобов'язати підприємства, установи, організації та посадових і службових осіб виконувати приписи Державної автомобільної інспекції щодо усунення порушень законодавства, правил, норм та стандартів з питань забезпечення безпеки дорожнього руху.

Серед запропонованих змін до чинного закону - пропозиція щодо чіткого визначення терміну "систематичне порушення водієм правил дорожнього руху", внаслідок чого водій може бути направлений на перевірку на знання цих правил. Законопроектом пропонується направляти водія на перевірку на знання правил дорожнього руху після вчинення ним більше трьох порушень протягом року з моменту вчинення першого.

Проект закону також містить нову статтю, яка передбачає, що встановлення спеціальних світлових та звукових сигнальних пристроїв допускається лише для таких категорій транспортних засобів:
- "оперативних", що призначені для виконання конкретних оперативних завдань;
- для спеціальних та спеціалізованих.

Конкретний перелік цих транспортних засобів, згідно з проектом закону, має визначати Кабінет Міністрів України.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також