Для развития социальной инфраструктуры села

21.11.2001, 12:58

Премьер-министр Украины Анатолий Кинах провел рабочую встречу по вопросам реформирования социальной инфраструктуры села. (укр.)

Відкриваючи нараду, Прем'єр-міністр України зазначив, що серед основних пріоритетів уряду чільне місце займає і агропромисловий комплекс. Він акцентував увагу учасників на необхідності покращання соціального благополуччя села як визначального фактору формування сучасної інфраструктури агропромислового комплексу.

Під час наради обговорювалися такі гострі питання, як підтримка сільських шкіл, фінансування фельдшерсько-акушерських пунктів, відновлення сільського будівництва. Йшлося також про проблему повернення молоді на село, покращання демографічної ситуації.

За підсумками наради Прем'єр-міністр України дав доручення розробити державну програму про соціальний розвиток села на період до 2005 року, яка б чітко визначала напрями розвитку соціальної інфраструктури села, ставила реальні і конкретні завдання.

На думку Прем'єр-міністра України, необхідно організувати узгоджену роботу уряду з Комітетами Верховної Ради з питань бюджету та аграрної політики та земельних відносин щодо максимально ефективного перерозподілу уже запланованих у проекті бюджету коштів на реформування соціальної інфраструктури села. Крім того, Анатолій Кінах запропонував під час доопрацювання проекту держбюджету на 2002 рік переглянути його витратну частину з тим, щоб винайти додаткові джерела для фінансування будівництва житла на селі, підвищення ефективності роботи сільських закладів охорони здоров'я, освіти та культури.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також