Сотрудничество Украины и РФ в военной области получит одобрение парламента

21.11.2001, 15:21

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам национальной безопасности рекомендовал парламенту одобрить законопроект "О ратификации Соглашения между правительством Украины и правительства Российской Федерации о сотрудничестве в военной области". (укр.)

Зазначена угода підписана у Сочі 25 листопада 1995 року і передбачає співробітництво держав у військовій галузі на принципах рівноправності, партнерства, взаємної вигоди.

Угодою передбачається розвиток співробітництва у військовій галузі, координування зусиль і взаємодію в інтересах подальшого розвитку Збройних Сил України та Збройних Сил Російської Федерації на основі окремих угод по конкретних напрямках:

- зв'язку і автоматизованих систем управління, оповіщення, використання радіочастотного спектра та забезпечення електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів;

- питань мобілізаційного характеру;

- порядку взаємного використання повітряного і водного просторів, організацій приймання і забезпечення військових повітряних суден на військових аеродромах та військових кораблів у портах обох держав.

Відповідно до угоди сторони сприятимуть взаємообміну технічною і ремонтною документацією на озброєння та військову техніку.

Згідно з документом, після його ратифікації сторони доручають Міністерствам оборони своїх держав провести переговори одне з одним і підготувати проекти угод з вищезазначених питань.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також